Trhlina z kvasinkové infekce

Dobrý den, již asi 1,5 roku mě trápí trhlina, která se mi pravidelně vytvoří při pohlavním styku. Ze začátku šlo jen o nepatrnou ranku, ale nyní je to v takové fázi, že ranka ve vstupu do pochvy na spodní straně je velká tak 6x1mm. Ta se sice po pár dnech bez styku zacelí, ale jakmile to znovu zkusíme hned v prvních vteřinách ucitím štipnutí a vím, že je to znova. Používáme lubrikační gel i prezervativ a opravdu se snažíme opatrně, ale veškerá snaha je marná. Můj gynekolog mě neustále přeléčuje na kvasinkovou infekci, takže čípky Clotrimazol, nebo mastička macmiror, teď beru 4. měsíc jednou měsíčně tabletku Forcan. Při posledním vyšetření mi i z odběrů opravdu zjistili Candida. Nemám žádné svědění, akorát ten výtok, který není vyloženě tvarohovitý, ale je bíly, bez zápachu a hlavně tedy tu trhlinu, ta je nejhorší, protože krvácí ještě i na druhý den. Mám jít na imunologii a také mi pan doktor mluvil o autovakcíně. Nevím jestli to má něco společného ale raději se zeptám, mám i anální trhlinu, kterou tak nějak zvládám tím, že jím hodně vlákniny. Ale předtím jsem taky měla po stolici krev. Chtěla jsem se zeptat, jestli není možné, že by šlo třeba i o nějakou jinou nemoc, třeba kožní. Protože mi přijde že ta kůže jak u pochvy tak v konečníku je strašně náchylná na roztrhnutí a jestli se to jen nepřesunulo z konečníku do pochvy (protože problémy s anální trhlinou jsem měla dříve než gyn.problémy). Myslím, že můj gynekolog se opravdu snaží kvasinkovou infekci vyléčit, ale jen nevím, jestli to nemusí být něco úplně jiného a ty kvasinky jsou jen navíc, čím to může zavést jinam a opravdovou příčinu nenajít. Předem děkuji za odpověď. Jana

Odpověď odborníka:

dobrý den, pravděpodobně to bude pozůstatek chronického zánětu. imunologii určitě lze doporučit, ještě bych došla na vyšetření s konečníkem na proktologii. zkuste užívat wobenzym alespoň 3M dlouhodobě a do pochvy si vkládejte laktobacily nebo vagi c.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: