Triamcinolon e

Chtěl bych se zeptat. Cca před 21 dni jsem se po pálil na prstu levé ruky, pak se my začla loupat kuze a na horní straně se my udělali drobný vodnatý puchýřky. Proto jsem šel k Paní doktorce na kožní a ta my řekla že je to pourazova vyrážka a předepsala triamcinolon e mast 2x denne 10 dni. Na horní straně prstu zmyzela ale přemístila se na dolní stranu prstu,a proto bych se chtěl zeptat jestli mám pokračovat a nebo zajít opět na kožní. .

Odpověď odborníka:

Pokud se olupující se kůže a puchýřky objevily v souvislosti s popálením kůže (ohněm, horkou vodou..), utrpěl jste popáleninu 2.stupně a předepsaný krém zmírnil s tím související zánět. Nicméně popáleninu je třeba dále léčit, ale trimacinolon E bych já osobně už nevolila, spíše bych kůži promazávala kalciovou mastí (Calcium panthotenicum nebo Panthenol nebo Bepanthen, apod., poradí v lékárně) a kdybych měla obavy, že se mi puchýřky infikují(že se do nich dostane infekce), mazala bych kůži Betadinem mastí (apod.) a překrývala náplastí. Podle toho, jak bude vypadat ruka (rozsah puchýřků, stav okolí), zvažte, zda budete léčit sám, nebo zda vyhledáte znovu kožní nebo Vašeho praktického lékaře - ten i ten zhodnotí stav kůže a může určit další léčbu.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: