Trichomonas vaginalis

Dobrý den, mám půlroční známost s novou partnerkou a hned od počátku měla partnerka po sexu potíže(pálení, svědění atd), několikrát se léčila u gynekologa, ale vždy po sexu se to vrátilo. Zašel jsem tedy i já na URL na stěry z močové trubice a na prvním stěru my našli tyto bakterie: Str.epidermidis, str.oralis, trichomonas vaginalis, ureaplasma uralytikum a nasadily mi antibiotika doxybene 200 1x denně, na druhém stěru mi našli opět trichomonas vaginalis + e.coli a nasadili mi Klacid SR 1x denně. Beru ho již deset dní , ale mám stále pocit, že mi to nezabíra( při močení mě stále páli zespodu v penysu močová trubice při zmáčknutí. Vím, že půjdu na další stěr, ale co když bude opět pozitivní? Je možné že na mě antibiotika nezabírají? Jaký bude další postup? Může být jiná příčina? Nemám jinou partnerku již půl roku. Ale to pálení při močení jsem zaznamenal už pře rokem. Zanedbal jsem něco? Děkuji za odpověď. Odpověď odborníka: Dobrý den, dlouhodobý zánět klidně mohl způsobit změny, které dělají potíže a nestačí na ně pouze antibiotika. Musíte vydržet do kontrolních odběrů MUDr. Jan Vašinka MUDr. Jan Vašinka Specializace: Urologie Dobrý den, tak bohužel trichomonas vaginalis nezmizela. Moje ošetřující lékařka se poradila s antibiotickým střediskem a bylo ji doporučeno opět nasadit doxybene 200 na tři týdny a to pro oba partnery. Mám dotaz zda je to správné rozhodnutí, když už jsem tyto antibiotika měl hned jako první na deset dní a nezabrala? Od 2.4. jsme s partnerkou neměli sex jen normální dotýkání , líbaní atd. Bylo mi řečeno, že bakterie mohou být na těle, v prádle i u partnerky přitom jsem četl že trichomonas vaginalis nepřežívá na suchu. Je skutečně možné, že to má partnerka v sobě a pouhými doteky to přenese na mě a mě se to objeví v močové rource? Začínám si připadat bezradný, je i jiná léčba? Není třeba absolutní odloučení od partnerky po dobu léčby antibiotiky?? Jaké řešení by jste navrhoval? Děkuji pěkně za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vážený pane Karle, pokud nezabrala standardní antibiotická léčba a režimová opatření, doporučuji Vám vyhledat imunologickou ambulanci a domluvit se na vyšetření imunitních funkcí organizmu. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: