Trimallelarna zlomenina

Dobrý deň, mám 26 rokov, 1.2.2013 sa mi stal úraz, trimalleolarna zlomenina členka 1dx, hneď v ten deň ma operovali, mám rezy na oboch stranách členka, dokopy 30 stehov. Vykonané oper. REPOSITIO CRUENTA, OS LAMELLA ET COCHLEIS, REDON. Nohu mám v ortéze, stehy mi vybrali po 10 dňoch. Kontrolné rtg mám mať o tri týždne. Chcem sa opýtať či potom, ak rtg bude v poriadku, budem môcť začať pomaličky chodiť a ako dlho bude asi trvať kým budem schopná chodiť úplne. Ďakujem.

Odpověď odborníka:

Je předpoklad, že pokud bude rtg snímek po operaci vyhovující bude chůze v sádře nebo postupně ortéze asi týden bez zátěže, potom postupně jen kontaktní zátěž se zátěží tedy do 10%. Plná zátěž je předpoklad po asi 6 ti týdnech. Rehabilitace, fyzikální léčba dle stavu. Práce schopnost dle typu zaměstnání nejdřívě po 3 měsících od operace. Celý průběh a vyhlídka se odvíjí nejen od rtg snímku, ale především od stavu operované končetiíny.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x