Triprim a přetrvávající bolest

Dobrý den, 30. ledna jsem byla za svou obvodní lékařkou kvůli potížím při močení a nepříjemnou bolestí v podbřišku. Ta mě poslala na gynekologii, kde mi bylo řečeno, že mám zánět močového měchýře a paní doktorka mi předepsala Triprim 200 mg. Teď mi zbývají už jen tři tablety do dobrání, ale podbřišek mě stále pobolívá. Je možné, aby mi Triprim nezabral? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Kateřino. Je možné, že naordinované antibiotikum není na původce Vašeho zánětu močových cest ( taky sdílím stejný názor jako Vaše gynekoložka) účinné, tedy že daná baktérie je vůči tomuto antibiotiku rezistentní. Nejjednoduchší a nejrychlejší cestou, jak Vám z potíží pomoct, je odebrat Vám moč na kultivační vyšetření se stanovením mikrobiální citlivosti na antibiotiká a léčit V8s pak na základě výsledku kultivačního vyšetření.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: