Tříselná kýla

Dobrý den, jsem tři týdny po operaci pravé tříselné kýly klasickou metodou řešenou plastikou a v místě původní kýly mám pořád takovou malou viditelnou vyvýšeninu oproti levé straně. Tak bych se chtěl zeptat jestli je takový stav v této době normální nebo jestli by mohlo jít o něco jiného ? Děkuji, s pozdravem David.

Odpověď odborníka:

Dobrý den , Davide, po klasické operaci tříselné kýly v místě operačního zákroku nejčastěji bývá pooperační otok, ranná tekutina ( serom ), hematom. Jedná se o zcela běžné komplikace, kterých se není třeba obávat. Optimální je ultrazvukové vyšetření , které příčinu obtíží zcela jasně vysvětlí a v případě nálezu seromu nebo hematomu bude vhodná kontrola u operatéra. Na pooperační otok dobře funguje Wobenzym 200 tbl, 3x denně 5-10 tablet, který je volně prodejný v lékarně. Zdraví Dr.Simon Julínek

MUDr. Simon Julínek
MUDr. Simon Julínek

Pracoviště: klinika Palas Athea

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: