Tříselná kýla

Dobrý den, když mi bylo tři nebo čtyři roky, operovali mi tříselní kýlu. Dnes je mi 22let a již dva dny trpím bodavou bolestí v oblasti vrchní části jizvy po kýle. Četla jsem, že bych tam měla mít bulku, ale tu jsem nenahmatala. Bolest je bodavá a projevuje se při chůzi, kašli a když tlačím. Obávám se, že by to mohla být kýla, protože už měsíc pracuju v masně a vozím a zvedám těžké věci (vozíky mají sto a více kilo). A od začátku, co tam pracuji jsem nachlazená a mám stálý kašel (četla jsem, že i to může být příčinou kýly). Je možné, že by se mi kýla vrátila a že by to mohla být i když tam nemám zatím bulku? Samozřejmě při přetrvávajících potížích vyhledám lékaře. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dětské kýly se jako recidivy, to jest návratné kýly, projevují velmi vyjímečně. Ale je skutečností, že můžete mít tak zvané měkké tříslo, kde je sklon k vytvoření kýly. Tlak útrob na tuto tříslenou krajinu může bolest vyvolat. Je třeba, ale pomyslet i na možnost vystřelování bolesti z oblasti přechodu hrudní a bederní pateře. K tomu tedy lékařské vyšetření je na místě. Stav se musí vyšetřit a zhodnotit. Měkká třísla se někdy i operuijí, zpevňují.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x