Tříselná kýla

dobrý den, byla mi diagnostikována tříselná kýla, v pravé části podbřišku. jen mám dotaz ohledně bolesti. Ty se poměrně rychle zvyšují, mám trávicí problémy - zácpu, a bolest proniká do pravé kyčle, až i stehna, a bolí to i do zad. a často také do druhé strany břicha. Bolesti jsou takové řezavé a pichlavé. Nebo občas formou tlaku. jen se chci zeptat, jestli je to u kýly běžné, resp.možné nebo to značí nějakou komplikaci...(jednu kýlu, tříselnou, vlevo jsem prodělala ve čtyrech letech). Na operaci jdu až 8.ledna, tak bych ráda věděla jestli je to normální či možné..? děkuji Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, popisované obtíže jsou možné i u kýly, i když nelze jednoznačně zhodnotit, zda všechny Vaše obtíže jsou na podkladě kýly. U kýl hrozí v podstatě jediná komplikace a to je uskřinutí. Poznáte ho snadno, kýla se zvětší, je bolestivá a nelze ji vrátit do dutiny břišní. V tomto případě vyhledejte chirurgickou pomoc ihned.

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyšetření kyčlí
Články: Vyšetření kyčlí
Preventivní vyšetření kyčlí...
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
Léčba vysokého cholesterolu a pacienti „lajdáci“ – co všechno hrozí?
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: