Triselna kyla

Dobry den. Pred dvouma rokama mi byla operovana triselna kyla. Vse probehlo v poradku, ale pred rokem se mi to objevilo znova. Sice to neboli zadny tlak necitim. Jenom ze je v miste boule. Co s tim mam delat. Dekuji Novak A

Odpověď odborníka:

Nic jiného, než vyšetření na chirurgické ambulanci. Velmi záleží na způsobu, jakým byla operace provedena. Zda byla aplikována vnitřní tříselná síťka z umělé hmoty nebo nikoliv. Pokud jsou slabší třísla, nepevné břišní svalstvo, potom se kýla objevuje znovu. Ale i bez těchto potíží je opakování tříselné kýly poměrně časté AŽ V 5 %. Statistiky, ale kolísají. Tedy vyšetření a dle stavu léčba, obvykle operační výkon.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: