Tříselná kýla

Dobrý den Mám dotaz ohledně mého 6 Letého syna.V oblasti pravého třísla se mu objevil podélný otok ,který hlavně večer se zvetší a někdy na pohmat lehce bolí.Na chirurgii nám řekli že to je tříselná kýla a navrhovali operaci.U jiného doktora který nás poslal na sono nám řekli že to kýla určitě není.Ještě dva dny před objevením otoku měl zánět předkožky, kde vyteklo velké množství hnisu.Tak bych se chtěl zeptat 1. jestli vyloučení kýly na sonu je 100% že tam není. 2 nemohl zánět předkožky udělat zánět v uzlinách nebo lymfě. 3 kluk toto léto hodně jezdil na kole po horách nemohl si tam něco zhmoždit? 4.Syn měl v oblasti břicha klíště tak jestli to nemůže taky souviset . Děkuji vám moc za odpověď jsme s toho všeho zmateni. Koutný

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pokud bylo Vaše dítě vyšetřené ultrazvukem, s největší pravděpodobností kýlu opravu vyloučili. Nikdy to však není 100%. Máte-li pochybnosti, je nutné opět navštívit lékaře. Jak kýla tak jakýkoliv zánět by se měly řešit neodkladně. Podle toho, co popisujete, tak se opravdu může jednat o zánětlivé onemocnění s postižením mízních uzlin v třísle. Na vrub zhmoždění anebo klíštěte bych si nemyslel, že bude mít takové projevy. Hezký den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x