Triselna kyla a varikokela

Dobry den, chci se zeptat jestli je realna moznost operace leve varikokely soucasne s triselnou kylou na druhe strane, kvuli rekonvalescenci me to zajima. nechci podstupovat jedno a nasledne druhe. To by byla rekonvalescence pul roku nezvedat tezke bremena a to si nemuzu dovolit, jestli je nejaka takova moznost,pripadne nemocnice ve Zline a okoli, byl bych rad za jakykoliv typ na takovou nemocnici,kde jim to nedela problem,ci se toho neboji. dekuji

Odpověď odborníka:

dobrý den, rekonvalescence po operaci varikokély bude jistě kratší. Co se týká spojení obou operací , problém je v přístupu, oba výkony se operují i laparoskopicky i klasicky,tedy přes řez v kůži. Dále - tříselnou kýlu operuje chirurg a varikokélu urolog.Ideální tedy je, najít nemocnici,která provozuje oba typy operací, a nejlépe oba zákroky provést laparoskopicky. Není to záležitost strachu, ale domluvy. Musíte se ptát a bude Vás to stát nějaké úsilí, abyste obě operace zkoordinoval. Zdravím,kroupa

MUDr. Ondřej Kroupa
MUDr. Ondřej Kroupa

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Chirurgická ambulance, Poliklinika Olomouc

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kolorektální karcinom
Články: Kolorektální karcinom
Kolorektální karcinom je...
Přestali jste s kouřením? Pozor, ještě nemáte vyhráno
Články: Přestali jste s kouřením? Pozor, ještě nemáte vyhráno
Úzkost, nervozita, snížená...
Akutní a chronická bronchitida: jak je spolehlivě poznat
Články: Akutní a chronická bronchitida: jak je spolehlivě poznat
Možná už jste slyšeli o tom...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: