Tříselná kýla,otok varlete

Dobrý den.Je mi 35 let.Před 2 měsíci jsem byl laparoskopicky operován s uskřinutou tříselnou kýlou.Byla mě vložena sítka.Bohužel od té doby otéká střídavě varle a mám velmi zvětšený provazez. Chodím stále na kontroly,mám 3 antibiotika,ale mám pocit,že to nikám nevede.Lékaři se domnívají,že to je asi zánět jenže krev i moč v pořádku.Nad varletem mám 2 bulky jakoby uzle.Když jsem 2 dny v klidu varle splaskne,ale stačí malá procházka a oteče.Mám pocit jakoby při sebemenším pohybu do něj něco nateklo a pak v klidu vstřebalo.Zánět podle mne nemám.Může být něco špatně po operaci??Už jsem dost zoufalý.Děkuji

Odpověď odborníka:

V dřívějších operačních postupech, kdy se prováděl zevní přístup ke kýle varle otékalo velmi často a toi tím, že tříselný kanál, jeho výstup kudy nerv a cévy k varleti sestupoují se zužoval a to někdy až příliš. Takové zúžení dnes při laparoskopické operaci je většinou vyjímnečné. Ale odstraněním kýly a pokrytím kylní branky přece jen hemodynamické změny v oblasti vstupu do třísleného kanalu vznikají. Jistě opatření je vhodný suspenzor pro varle, aby tahem nedocházelo ke zhoršení cévního návratu, chlazení otoku. Konkretně ale odpoví operatér, který vaše anatomické poměry a stav dobře zná.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pásový opar
Články: Pásový opar
Pásový opar, herpes zoster...
Spála
Články: Spála
Spála je infekční...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: