Tříselná kýla v těhotenství

Dobrý den, Kamarádka je ve 28tt těhotenství a byla ji zjištěna tříselná kýla.Chtěla jsem se zeptat zda je nutné rodit císařským řezem,a zda může dále absolvovat předporodní kurzya těhotenské cvičení, děkuji za odpověd Lada

Odpověď odborníka:

Dobrý den, velmi záleží na tom, jak je tříselná kýla velká - proto musí lékař v konkrétním případě doporučit, zda je možné absolvovat cvičení. Pro rozvoj kýly je totiž nebezpečné jakékoliv zvýšení nitrobřišního tlaku - ke kterému dochází při cvičení, kýchání, při stolici, smíchu. Při porodu je tlak v dutině břišní zvýšen extrémně, proto je pravděpodobné, že bude nutný císařský řez. Přesné informace by ale kamarádce měl podat chirurg a gynekolog.

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
triselna kyla | Od: milan novak | 12.10.2009 15:15
dobry den chtel sem se zeptat mam jit na operaci s triselnou kylou ,ale az povanocich ,tak bych chtel vedet jestli do operace muzu chodit do posilovny cvicit dekuji
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: