Trisla

dobry den, mam dotaz sportoji a trejme sem si pretahl trisla kopal sem do balonu a pri kopu se mi noha jakoby vyskocila z trisel a zacitil sem bolest az ke koleni,vzapeti se opet vratila zpet.V danou chvilku sem se nemoh ani hnout,po chvilce bolest presla a tak sem se zkusil rozbehnou,ale bylo to jako kdyz nasednete na kolo kere nema retez,zacal sem tedy ledovat a mazat ibuhepa,otok zadny nemam,ale poboliva to.otazka zni zda to je trebas jen pretazene a nechat to par dnu tydnu bez namahy ci navstivit obvodniho lekare a zazadat o poukaz na vysetreni za odpoved predem dekuji S pozdravem Marek Man

Odpověď odborníka:

Do třísel se projikuje bolest jak z kloubu kýčelního tak i bederní pateře. Je pravděpodobné, že došlo k přetažení fixačních vazů kýčle s svalů dolního bedra. Stav je vcelku delikátní, vyžaduje chirurgické nebo ortopedické vyšetření, zjjištěnéí místa bolesti, možnosti přenesené bolesti. Vhodné i rtg výšetření kýčle a bederní pateře. Do třísla vystřeluje často změna na 1. bederním obratlu a meziobratlovém mprostoru s možnosti útlaku ploténky na mišní nerv, který potom probíhá až do třísla Jistě klid, krátkodobě nesteroidní antirevmatikum typu Ibalginu. Vyšetření bych jistě provedl.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: