Třísla

Dobrý den,už druhý den mě bolí na pravé straně v tříslech mám tam jak kdyby zvětšenou uzlinku apendix je vyloučen již byl odoperován.Bolest jen při zmáčknuti kousek od třísel v místě ochlupení po holení se mě udělal nateklý pupínek jak při štípnuti může to souviset nebo se mám bát něčeho jiného.děkuji s Pozdravem Lucie

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lucie. Velmi pravděpodobně bude zmíněný pupínek a hmatná bulka opravdu uzlinou v třísle, která na zánět reaguje. Velmi často k zánětu vlasového folikulu dochází právě v souvislosti s holením. Doporučil bych zánětlivou afekci ošetřovat nějakou desinfekcí, například roztokem Betadine. Pokud se stav neupraví anebo se bude naopak zhoršovat, pak doporučím návštěvu chirurga a odborné ošetření. Zvětšená uzlina může někdy přetrvávat i týdny. V rámci prevence doporučuji zvážit namísto holení žiletkou například použití elektrického strojku. Hezký den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: