Tříslo

Pane doktore, asi před 14 dny jsem si blbě šlápnul a hrozně mě zabolelo v třísle levé nohy. Nejsem zvyklý se vším běhat k doktorovi, asi po 10 dnech kdy jsem to nenamáhal, to přestalo bolet, ale dnes jsem zjistil že se mi udělala na levé noze na vnitřní straně modřina, velká asi 15x30 cm a trochu to bolí v třísle. Jsem silnější postavy. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Ano...něco jste si v třísle urval a ta modřina je důkazem toho že při tom došlo ke krvácení, které se dostalo na povrch do podkoží až po několika dnech...rozhodně by to chtělo pár týdnů klid...na šití je pozdě, utržený sval nebo šlacha se šije do 24 hodin nejlépe, pak už to moc nejde a nesroste...přesto by toto poranění mělo mít dobrou prognozu, i malé natržení udělá pěknou velkou modřinu, ale jinak by nemělo zanechat žádné následky, samozřejmě je třeba být do budoucna opatrný a neurvat si další kus...napadá mne ještě že můžete brát léky na cholesterol, které mohou někdy poškozovat svaly a vést k jejich rupturám ! takže pokud něco na cholesterol berete, určitě to vysaďte a poraďte se s lékařem.

MUDr. David Folprecht
MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: