Tříslo...kyčel

Již delší dobu mám silně bodavé bolesti v třísle,které vystřelují až do kolena a někdy do hýždě.Také mě často chytají do do spodní části nohy křeče. Jsem ve věku nad 60 let a dříve jsem dost sportovala a levou nohu se kterou mám potíže více zatěžovala. Prosím poraďte děkuji Leona

Odpověď odborníka:

Bolesti jsou nejspíše způsobeny poškozením a "opotřebením" kyčle, tedy artrosou...je nutno se nechat vyšetřit ortopedem a udělat rtg, vyzkoušejte Ibalgin nebo aulin, stačí pár tablet aby se vědělo, jestli bude patrná nějaká úleva, samozřejmě končetinu šetřit, aby kyčel co nejdéle ještě sloužila, protože pak již zbývá jen náhrada kyčelního kloubu, která má výborné vysledky naštěstí, jediným problémem je životnost umělého kloubu, která není nekonečná a někdy je nutné kyčel znovu vyměnit, což už ve vysokém věku přece jenom může být komplikovanější a ženy se dnes dožívají 90 běžně...samozřejmě potíže můžou být i od zad a může být skříplý nerv do končetiny, často se může jednat i o kombinaci obojího a je třeba zajít k lékaři a všechno probrat...zdravím

MUDr. David Folprecht
MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Odstranění klíštěte v deseti krocích
Články: Odstranění klíštěte v deseti krocích
Správné odstranění klíštěte...
67% mužů po padesátce trpí poruchami erekce, ale jen 10% je řeší!
Život se stomií a mýty, které ho provázejí
Články: Život se stomií a mýty, které ho provázejí
Život stomiků rozhodně není...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Nepodceňujte pokousání, může vám jít o život!
Články: Nepodceňujte pokousání, může vám jít o život!
Ne všichni si dostatečně...
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: