Tříštivá nitrokloubní zlomena tibie

Vážený pane doktore, obracím se na Vás s následujícím dotazem. Po nehodě mi byla diagnostikována S8210 Fr. tibiae I.sin. partis prox. commin. disloc., ruptura menisci lateralis genus I. sin. Operöván jsem byl 21. 8. Kdy cca dle Vašich zkušeností bývá povolen nášlap a plná chůze bez berlí. Noha od operace vůbec nebolí. Již mám povolenou jízdu autem, ale stále bez nášlapu. Mám obavy, aby úraz nezanechal větší následky, nejsem sice vrcholový sportovec, ale rád jezdím na kole a mám rád pěší turistiku. Je mi 37 let a mám malé děti. Děkuji Vám moc za odpověď a Váš čas.

Odpověď odborníka:

Kontaktní nášlap již ihned po operaci, má stimulační charakter se zátěží do 10%. To další zatížení záleží na typu operace, místě zlomeniny a stavu hojení lomné linie. Dotaz byste musel upřesnit.. Většinou se po stabilní osteosyntéze pohybuje doba odlehčení kolem 6 ti měsíců.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: