Tříštivá zlomenina pažní kosti

Dobrý den, 30.11.2013 jsme měli autonehodu. Mám tříštivou zlomeninu pažní kosti. Léčba byla konzervativní. Doktor mi řekl, že ruku v sádře budu mít po dobu 5-6 týdnů. Změnili mi ošetřujícího lékaře a dali mi ji ještě na 3 týdny a poté klidně na další 3 týdny. Ruka už je bez svalů, pobolívá mě a i loket, jenže jak jsem se doktorovi zmínila, tak mi řekl, že přece nejsem malé děcko. Občas když se dotknu na nějakém místě, tak mi přeskočí nervy. Také trpím na skoliozu a ta sádra mi ještě přitěžuje. Mám pocit, že doktor to moc neřeší, dá mi sádru a hotovo. Jen nevím, jestli je to dobré řešení. Prosím o radu. Mockrát děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Nepíšete diagnosu podrobněji, především nepíštete v kterém místě byla pažní kost porušena. Podle uvedeného data a délky znehybnění by se zřejmě v těchto dnech znehybnění mělo sejmout. Po sejmutí znehybnění bude stav posouzen lékařem znovu. Na místě bude rehabilitace, polohování končetiny, pasivní, postupně aktivní cvičení. Polohování v mírném podloženém upažení. Při té příležitosti se zhodnotí nejen stav svalového aparátu, zlomeniny, ale i cévní a nervové zásobení končetiny a její periferie. Stav by se měl pohybem a vašim příznivým věkem rychle upravovat.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: