Tříštivá zlomenina prst prav. ruky

Dobrý den, chtěla jsem se informovat o průběhu léčby tříštivé zlomeniny posled. článku pravého ukazováčku. Při nešťastné náhodě, přivřením do dveří od auta, jsem si způsobila tříštivou zlomeninu prav. prostředníčku. Lékař na pohotovosti mi prst, zrengenoval a dal do sádry - tedy železné fixace, po 5 dnech jsem dorazila na kontrolu. Lékař mi ortézu sundal s tím, že je vše v pořádku, neschopnost práce si mám domluvit s obv. lékařkou podle toho jak se cítím. Prst mám neohebný a trochu bolestivý. je tato léčba v pořádku? Dojde k zahojení prstu po nějaké době?

Odpověď odborníka:

Zlomenina posledního článku se zhojí jistě, na co je třeba dát pozor je funkce natahovače, šlachy posledního článku, kde se múže jednat o odtržení. Pokud by tomu tak bylo, přikládá se malá dlažka v plně nataženém posledním kloubu až 6 týdnů. Zda se o takové poranění jedná se zhodnotí jednak na rtg a jednak vyšetřením pohybu posledního článku. Pokud poslední článek zcela a úplně narovnáte, natáhnete, potom se o větší závažnost nebude jednat. Nicméně pokud máte pochybnosti zajděte ke svému chirurgovi na kontrolu a tyto dotazy sdělte.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: