Tříšťivá zlomenina záprstní kosti

Dobrý den, před 6 týdny jsem si způsobila tříštivou zlomeninu záprstní kosti u 4. prstu pravé ruky. Ovšem kvůli špatného snímku z RTG mi na to přišel chirurg až teď. Není tedy divu, že zlomenina není zcela zaléčená. nemohu hýbat s celým 4. prstem. Je to u tohoto typu zlomeniny normální? Jaká mě případně může čekat léčba, a jak dlouho trvá přibližné hojení?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, výsledek jistě bude také zaléžet na tom, v které části kosti se zlomenina nachází. Pokud se na zlomeninu přišlo po 6 týdnech, je možné, že pokud nebyla fixace ruky vůbec, nebo byla nedostatečná, mohlo dojít ke špatnému zhojení. jestli máte poruchu hybnosti prstu, doporučuji vám obrátit se na pracoviště chirurgie ruky ( v Praze např. ve FNKV - Vinohrady) nebo alespoň na pracoviště vyššího typu (krajská nebo fakultní nemocnice), kde jsou zvyklí řešit komplikace, zhodnotí snímek a doporučí vám vhodný postup.

MUDr. Šárka Kralíková
MUDr. Šárka Kralíková

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: I. chirurgická klinika Všeobecné fakultní nemocnice v Praze

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: