Trittico 150mg

Dobrý den, užívám léky Trittico 150. Mezi nežádoucími účinky je uvedno i přibírání na váze. Ráda bych se zeptala, zdali existují léky se stejným spektrem působnosti jako Trittico, avšak které nezpůsobují tloustnutí. Před nějakým časem jsem shodila 40 kg, nerada bych je měla zase zpět. Děkuji a přeju příjemný den.

Odpověď odborníka:

Po Tritticu může dojít jak k přírůstku, tak úbytku na váze. Doporučuji zatím vyčkat a efekt léčby na hmotnost zhodnotit s odstupem např. tří měsíců. Navíc je možné, že i zlepšení Vašeho psychického stavu může mít příznivý vliv na stravovací zvyklosti a tím na hmotnost. Pokud Váš lékař usoudí, že po Tritticu přesto přibíráte, může u Vás použít např. fluoxetin (Prozac), bupropion (Wellbutrin), tianeptin (Coaxil), moclobemid (Aurorix). Výběr léku ale bude záležet na Vašich konkrétních obtížích, tíži deprese, přítomnosti případné úzkosti, krevním tlaku, atd.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: