Trochanterická burzitida

dobrý den,mívám bolesti kyčle,je to prudká bolest,bolest cítím jen při chůzi,pohybu,lékař po shlédnutí RTG snímku mi sdělil,že se může jednat o trochanterickou burzitidu,ale také osteoidní osteom,jsou příznaky těchto dvou onemocnění stejné?Na RTG mám napsané vpravo mezi trochantery oválně ohraničená struktura-sklerotický lem v rozsahu 22x18mm bez reaktivních změn v okolí,mohlo by se spíš jednat o zánět?Děkuji

Odpověď odborníka:

Nález opravdu mohl započít jako zánětlivě změněná burza v okolí kyčelního kloubu, kde došlo k postupnému zvápenatění a tím vytvoření tohoto rtg obrazu. Z popisu vyplývá , že se může jednat i o podsvalový novotvar. Skutečnost definitivně po odstranění zhodnotí až histolog vyšetřením tkáně pod mikroskopem. Platí, že v tomto případě revize a odstranění útvaru je na místě. Operaci není dobře dlouho odkládat.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: