Trombofilie

Dobrý den, po porodu jsem prodělala plicní embolii a následně mi byla zjištěna dědičná trombofilie - mutace protrombinu 20210 v heterozygotní formě. K embolizace provděpodobně došlo pro užívání hormonální antikoncepce a podáním Noretisteronu pro zastavení krvácení po porodu. Rok a tři měsíce jsem brala warfarin 5mg, na hematologii mi ho začali postupně vysazovat a od čtvrtka nic neberu. Mám přijít za čtyři týdny, aby mohli udělat rozbory na další případné dědičné faktory a pak uvidím, zda musím brát warfarin pro jistotu dál nebo ne. Od té doby na to stále myslím a bojím se, aby se to během toho měsíce nevrátilo. Na hematologii mi řekli, že se nemusím bát, že sraženina se dělá pomalu. Může se to za měsíc vrátit nebo to můžu pustit z hlavy a užívat si vánoce. Děkuji

Odpověď odborníka:

Věřte hematologům,zcela jistě by neriskovali,kdyby bylo akutní risiko příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: