Trombofilie

Je mi 19 a nedávno mi na gynekologii delali krevni testy a byla mi zjistena trombofilie - D 688 heterozygotní forma Leidske muzace. Dostala jsem karticku trombofilie a moje prakticka lekarka mi rekla ze bych mela prestat uzivat antikomcepci. Na gynekologii mi pak doktor rekl ze antikomcepce mi nijak neuskodi jen musim prestat kourit. Tak bych se chtela zeptat zda mi vazne ta antikoncepce nezakodi, protoze tady na internetu ctu ze HA by se nemela uzivat. Dekuji

Odpověď odborníka:

Evo, kombinace kouření, trombofilie a hormonální antikoncepce je skutečně velmi riziková pro vznik trombózy a případně i embolie plicní. Heterozygotní forma trombofilie není sice jasnou kontraindikací (zákazem) hormonálním antikoncepce, ale obecně se doporučuji ji neužívat, zvláště pokud jste kuřačka. V každém případě je na místě přestat kouřit.

MUDr. Hana Štětková
MUDr. Hana Štětková

Specializace: Kardiologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Trombofilie | Od: Lenka Berská | 17.6.2015 20:27
Dobrý den,chci se nechat vyšetřit na trombofilii.
Zajímá mě jestli se za toto vyšetření platí? Já jako
pacient. A kdyby ano,hradí něco zdravotní
pojišťovny? Děkuji za Vaši odpověď. S
pozdravem,Lenka Berská
reagovat
re:Trombofilie | Od: uLékaře.cz | 18.6.2015 13:40
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Anémie neboli chudokrevnost
Články: Anémie neboli chudokrevnost
V lidském těle dospělého...
Peptický vřed žaludku a dvanáctníku
Články: Peptický vřed žaludku a dvanáctníku
Žaludeční vředy jsou v...
Poznejte signály, které pomohou odhalit nemocné srdce
Články: Poznejte signály, které pomohou odhalit nemocné srdce
Srdeční onemocnění jsou...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Záludná rakovina ledvin: lze ji odhalit včas?
Články: Záludná rakovina ledvin: lze ji odhalit včas?
Diagnóza rakoviny ledvin je...
Psychowalkman, odborně AVS přístroj: mýty a fakta – PhDr. Jarmila Nývltová
Závislost – prevence
Články: Závislost – prevence
Problémy způsobené...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: