Trombofilie

Dobrý den. S partnerem plánuji dítě (je mi 38let). Byla u mne zjištěna Leidenská mutace homozygot faktor 5 (přede dvěma lety jsem prodělala trombózu levé nohy - po operaci hlavy). Jaký může mít tento problém vliv na těhotenství, případně co je vhodné pro snížení rizika zdravotních potíží, případně potratu? Již mám dvě děti z bývalého manželství. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. V případě homozygotní formy Leidenské mutace se doporučuje aplikace nízkomolekulárních heparinů ( Clexane, Fraxiparine ) po dobu celé gravidity a šestinedělí. Tyto injekce se aplikují i prekoncepčně ( před otěhotněním ), protože usnadňují uhnízdění plodového vejce v děloze. Je to vhodné řešit se svým gynekologem ( popř. hematologem ) včas.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x