Trombofílie

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,prodělala jsem trombosu LDK. Dále byla následně zjištěna mutace FV Leiden,APC rezistence,heterozygot. Vím,že to je běžné. Ale chtěla jsem se dotázat,zda když mě opět noha bolí a puchne,stačí pouze bez léků,jen punčochy přijít na kontrolu až za rok.Trochu se divím,že není potřeba tu krev dále ředit warfarinem.Navíc jsem brala léky na vysoký krevní tlak 4 roky a teď po trombose mám nízký na který neberu nic,motá se mě hlava a hlavně bydlím na kopci a při cestě do kopce se dost zadýchávám,ale vše je prý v normálu. děkuji za odpověď.Jana

Odpověď odborníka:

Pokud noha znovu bolí a otéká, rozhodně by vás měl vyšetřit lékař a provést ultrazvuk, trombosa se může opakovat, kontrola za rok je příliš pozdě. N9zký tlak se léčit nedá, pokud se zadýcháváte, možná by se také měla vyloučit plicní embolizace při trombose, Rozhodně navštivte lékaře.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: