Trombofilie a aneurysma

Dobrý den, byla mi zjištěna leidenská mutace. Podle toho, že to znamená větší srážlivost krve se chci zeptat, zda z tohoto důvodu je větší šance dostat aneurysma. Dlouhodobě mne pobolívá hlava, bolest není na jednom místě, ale každý den někde jinde a v jinou dobu. Mám strach z aneurysmatu tak velký, že se snažím nesmrkat, nekýchat, nepředklánět se a nedávat hlavu do předklonu. Může to mít tedy spojitost a jsou tyto příznaky u tohoto onemocnění? byla jsem jen na ct mozku, ale bez kontrastu-mám alergii. Tam vše negativní. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, leidenská mutace může způsobit mozkovou příhodu na podkladě poruchy průtoku krve mozkem, na podkladě uzavření cévy, nikoliv aneurysma mozkové tepny. Toto se projevuje náhle vzniklou bolestí hlavy, se zvracením, citlivostí na hluk a světlo, je to urgentní záležitost. Chronickou bolest hlavy aneurysma většinou nepůsobí. M. Hlavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x