Trombofilie a nedomykavost chlopně

Dobrý den,před 5lety mi byla zjištěna v těhotenství trombofilie .Leiden mutace F.V. homozygot,mutace v g.P.Protrombin heterozygot a mutace v g.p. MTHFR A 12980 homozygot.Do otěhotnění jsem neměla problém.Loni v létě jsem měla bolesti nohou,tak,že jsem nemohla chodit,na sonu se nic neprokázalo,takže mi byl nasazen pouze Magne B6,který sice zabral,ale po pár dnech se bolesti opět vrátily a tak tomu je pořád.Loni v září jsem začalo mít bolesti u srdce,bolesti hlavy a nemohla jsem dýchat,skončila jsem na interně s podezřením na plic,nebo mozkovou embolii,na Ct se ani jedno neprokázalo.Našli mi pouze migrénu a nedomykavost pravé chlopně,takže mi byl nasazen Vasocardin.Měla jsem nastoupit po MD do práce,ale bohužel díky těmto potížím běhám jen po různých vyšetření a práce jde stranou.Nikde mě nepřijmou,protože jakmile uvedu trombofilii a nedomykavost chlopně,nemám šanci,zatajit to bohužel nemůžu,mám dny,kdy nemůžu vůbec chodit.Myslíte,že mám nějakou šanci alespoň na ČID?Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vaše potíže jsou specifické a já neznám výsledky všech vyšetření. Nevím, proč nemůžete někté dny vůbec chodit. Sám o sobě trombofilní stav a nedomykavost chlopně nejsou důvody, proč někoho nezaměstnat. Invalidní důchod pozuje posudkový lékař na podkladě vyšetření.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: