Trombosa

Dobrý den,jsem po hluboké žilní trombóze po sádrové fixaci a HA.Půl roku jsem brala Warfarin,teď byl vysazen po 28 denní menstruci.Ještě před těmito potíži mě lékař řekl,že po vysazení W.budu ještě užívat např. godasal.Teď mě,ale nic nepředepsal a na ko.mě již také nepozval.Ctěla bych se jen ujistit,že nezapoměl.Ultrazvukové výsledky jsou v pořádku.A ještě ohledně komresních punčoch.Mám sedavé zaměstnání,tak mě doporučil je i nadále používat,ale zajímalo by mě,jestli v létě bych nemohla používat jenom podpůrné,jsou přece jen trochu tenší. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ve vašem případě již lékař asi při dobrých výsledcích neuvažuje o žádné léčbě. Já osobně bych se přimlouvala ještě za konzultaci na hematologii (pokud jste neabsolvovala), kde by vám měli vyšetřit, zda nemáte nějaké vrozené podmínky pro vyšší srážení krve /říká se tomu odoborně trombofilní stavy/, protože potom byste musela i přehodnotit přístup k HA. S tímto by vám potom poradil gynekolog. Kompresní punčochy jistě jsou namístě, v časovém odstupu můžete terapii i zmírnit na podpůrné punčochy, protože i ty existují v mnoha kompresních skupinách. Vybírejte je ve specializované prodejně a nemůžete chybovat. Zajímavé články o punčochách najdete i na těchto odkazech: http://www.krecove-zily.cz/novinky/s-kompresnimi-puncochami-nemusite-rezignovat-na-modni-trendy-133 nebo http://www.krecove-zily.cz/novinky/evergreen-v-lecbe-krecovych-zil-80 nebo http://www.krecove-zily.cz/novinky/i-puncochy-mohou-pecovat-o-krevni-obeh-77 Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: