Trombosovany hemorhoid a antikoncepce

Dobrý den, již jsem zde pokládala dotaz ohledně trombosovaného hemorhoidu a antikoncepce ( http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/trombosovany-hemorhoid-a-antikoncepce-101286 ). Moje gynekoložka mi udělala test na trombofilní mutace a podle jeho výsledků mám geneticky zvýšenou srážlivost krve. Jedná se prý o tu "lehčí formu" zvýšené srážlivosti krve. Nedávno se mi udělal totiž trombosovaný hemerhoid a v té souvislosti mi moje gynekoložka nedoporučuje užívat nadále antikoncepci a doporučuje zavést nitroděložní tělísko pro nerodičky Jaydess (viz. předchozí dotaz). Lékařka z této poradny nitroděložní tělísko nedoporučila, jelikož jsem ještě nerodička a neshledává trombotizaci hemerhoidu jako důvod, proč bych již nemohla užívat antikoncepci. Mění se něco v souvislosti s daným výsledkem testu na trombofilní mutace? Je geneticky zvýšená srážlivost krve a výskyt trombosovaného hemorhoidu důvodem pro zákaz užívání antikoncepce? Děkuji Vám za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kombinovanou antikoncepci byste užívat neměla, a to na základě vyšetření MTHFR mutací. Souhlasím s kolegyní,že trombosovaný hemeroid není důvodem k nepraní HAK. Co se týče tělíska Jaydesse, nebránila bych se mu, spíše ho doporučím.Je malé, dobře se zavádí a mám v ambulanci několik nerodivších slečen,které si tento preparát velmi chválí. Je to na domluvě Vás a Vašeho lékaře.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x