Tromboza

Dobrý den,chtěla jsem se Vás zeptat,jestli je možné,abych se úplně uzdravila bez nějakých následků,když mě doktorka zjistila hlubokou žilní trombozu a jeli možné při tomhle stavu kouřit??Děkuji za odpověd.S pozdravem Jana

Odpověď odborníka:

Kouření vyloženě nezpůsobuje trombosu, nicméně vhodné není, protože ovlivňuje stav cév a prokrvení končetin. I když se trombosa vyléčí, resp. postižená céva se zprůchodní, po celý zbytek života bude žilní funkce dané končetiny horší, bylo by vhodné dlouhodobě nosit vhodnou elastickou bandáž končetin, užívat léky na zpevnění cévní stěny (Detralex) a vyvarovat se všech faktorů, které mají vliv na cévy dolních končetin ( dlouhé sezení a stání, nadváha, nošení těžkých břemen, užívání hormonálních preparátů...). Podrobnosti vám jistě řekne váš ošetřující lékař.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jste po operaci? O ránu se starejte pečlivě!
Články: Jste po operaci? O ránu se starejte pečlivě!
U mnoha zdravotních...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Červovitý přívěsek, který...
Zbytnění prostaty
Články: Zbytnění prostaty
Co bychom měli vědět o...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: