Trombóza

Chtěla bych se zeptat. Tak před 4 roky jsem prodělala trombózu, občas mě noha zabolí, ale v posledních dnech mě bolí stále. Nosím punčohu, včera večer sem s ní i spala protože sem nemohla usnout. Ráno jsem se vzbudila a měla sem lehce fialový malíček, teď už má zase svou barvu, ale stále mě lehce bolí. A stane se mi že mě zabrní i palec. Trošku se bojím co to je, čekám na pondělí protože jdu ke své obvodní lékařce. Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Změna stavu z bolesti občas na bolest stále jistě stojí za pozornost a je třeba navštívit svého praktického lékaře, zda se nejedná o recidivu trombózy. Může se také jednat o tzv. posttrombotický syndrom. Tedy jde o to, že lýtko bolí, protože v něm kdysi proběhla tromboza a žilní řečiště i přes vyhojení trombozy zůstává pozměněno a může noha bolet po zátěži. Fialový malíček jste nejspíše měla po celodenní a noční bandáži. Bolest nohy nemusí souviset s trombozou, ale s pohybovým aparátem, čemuž by nasvědčovalo brnění palce.
Jistě je nutné začít tím, že se musí vyloučit recidiva trombozy a proto je nezbytné navštívit neodkladně svého praktického lékaře.

MUDr. Gabriela Rybářová
MUDr. Gabriela Rybářová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní ambulance Dobřany - RYSTRA INTERNA s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x