Trombóza

Dobrý den, mám žilní trombózu v lýtku a už měsíc beru warfarin. Hladinu mám pořád kolem 1,45 a stále mi zvyšují dávky.Chtěl bych se zeptat, jestli to není nebezpečné, když je ta krev pořád takhle málo zředěná? Zároveň by mě zajímalo, zda bych neměl jít někam na kontrolu s tou nohou? Mám ji pořád stejně tvrdou, jako když mi trombózu našli. A stačí vázat si nohu obvazem nebo bych měl nosit nějaké punčochy? A je možné už začít jezdit na kole, když ta krev ještě není dostatečně zředěná? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Martine! Navyšování dávky warfarinu nebezpečné není, nebezpečné je naopak neúčinné "naředění" krve. Nohu stačí bandážovat elastickým obinadlem, pokud se vám zdá, že otok neustupuje nebo se dokonce zvětšuje, ukažte se vašemu praktickému lékaři. Než zcela odezní příznaky trombózy, sportu a zátěži se určitě vyhýbejte.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
I mráz může poranit kůži
Články: I mráz může poranit kůži
Mráz dokáže kromě krásných...
Histologické vyšetření
Články: Histologické vyšetření
Histologické vyšetření je...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: