Trombóza

Dobrý den, v Říjnu minulého roku mi byla oběvena trombóza, píchal jsem si Clexane a pak mi byl nasazen Warfarin 5 Orion. Chtěl bych se zeptat, zda s tímto práškem mohu používat i tento produkt : ( http://www.revasport.cz/produkty---viva/speciln-ppravky/natadrol-120caps-/ ) má to být na přírodní bázi tak si nejsem jist. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, užívání tohoto produktu - Natadrol - Vám nedoporučuji. Je sice na uvedené adrese inzerován jako přírodní anabolikum a androgen, ale v anglickém textu je doslova uvedeno "ačkoliv toto není steroidní výrobek, má stejná rizika i prospěch jako běžné prohormony". K vedlejším účinkům užívání sterodiů patří zadržování tekutin a s tím související zvýšení krevního tlaku, jaterní toxicita, zvýšený výskty některých nádorů, kožní změny (akné, redistribuce tuku) a také možnost prodloužení doby krvácivosti, což by v kombinaci s léčbou warfarinem mohlo zvyšovat jeho účinnost a zvyšovat výskyt krvácivých komplikací; ze stejného důvodu by bylo problematičtější dávkování Warfarinu. Ve svém dotazu se nezmiňujete o okolnostech vzniku trombózy, ale vzhledem k Vašemu věku bych před ukončením léčby Warfarinem doporučoval specializované vyšetření k vyloučení trombofilie - provádí se na spádovém hematologickém oddělení. S pozdravem Michal Hudcovic

MUDr. Michal Hudcovic
MUDr. Michal Hudcovic

Specializace: Kardiologie
Pracoviště: Mestská Nemocnice Městec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: