Tromboza

Dobrý den,prodělala jsem v 9/2010 trombozu mozkových splavů a do ted užívám warfafin.Mám jedno dítě 2,5 leté a v těhotenství,ani po porodu žádné komplikace.V rodině genetickou dispozici také nemáme.Všechny gen.vyš.u mne byly negativní,jen pozitivní pro C global(který může být zkreslen prý užíváním antikoncepce a nebo již nasazeného warfarinu.Vše ostatní neg(Leiden ap....)nyní mám po kontrolní magn.rezonanci a výsledek...je hypoplastické změny(v rámci variety)v sinus trnversus sigm.a vena jugularis.Myslíte že by mi mohl být vysazen warfarin a jaké jsou rizika u vysazení warfarinu?A dále zda je možné ještě v budoucnu otěhotnět??a rizika??Je mi 29let.Předem moc děkuji za vaši odpověd.S pozdravem Jana...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud budete zajištěna antikoagulační terapií, a hematolog to dovolí, bude u vás těhotenství možné. O vysazení Warfarinu se musíte také dohodnout s hematologem.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x