Tromboza

Hezký den, měla bych dotaz týkající se trombozy. Před deseti lety jsem prodělala trombozu levé končetiny a plicní embolii. Léčila jsem se rok Warfarinem. Poté bylo 7let vše v pořádku až do otěhotnění. V osmém týdnu těhot.jsem prodělal opět trombozu, byl mi po celé těhot.i šestinedělí aplikován Clexane. Poslední trombozu jsem prodělala v dubnu tohoto roku. Léčba 4měsíce Clexanem. Teď mě opět pobolívá noha. Chtěla bych se zeptat, zda je možné užívat lék jako je Pradaxa i v tomto případě. Nutno podotknout, že Warfarin jsem špatně snášela častým větším krvácením. Bohužel ale po Clexanu mám rozpíchané a bolavé břicho, proto bych ráda hledala nějakou i jinou variantu, která by byla vhodná k léčbě trombozy. Děkuji Vám moc za radu a odpověď. S pozdravem Haková.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, léčba opakované trombózy by měla být za účasti odborného lékaře. Nezmiňujete, zda-li jste byla hematologicky vyšteřena. V případě, že ne, doporučuji nejprve toto vyšetření.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: