Tromboza

Mému manželovi chirurg sdělil, že dostal trobozu do dolní části končetiny, kterou měl asi týden v sádře, protože si roztříštil palec u nohy. Píchá si injekce na ředění krve a ještě k tomu bere Warfarin. Nohu od kotníku k palcům má stále nateklou. Může ještě brát k tomu všemu wobenzim, aby mu rychleji ustoupil otok nebo je to zbytečné a je třeba vyčkat, až otok ustoupí.

Odpověď odborníka:

Ano, dle mého názoru bych se řídil doporučením lékaře spolu s kontrolou krevní srážlivosti, končetinu do vyšší polohy, postupně rozvičovat dle doporučení. Podávané léky pro snížení krevní srážlivosti jsou nehdůležitější.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x