Trombóza

Dobrý den, je mi 38 let, po artroskopii kolene, kde nic nenašli, mi 20 dnech pro silnou bolest v lýtku a nohu jsem měla tak o odstín tmavší, zjistili trombozu. 14 dní injekce Fraxiparinu a 1tbl. Warfarinu 5mg denně, od včerejška už jen Warfarin 1tbl. denně, Quick mám 2,38. Mám z toho i psychické problémy, beru Tritico na noc a Xanax 0,5, s úzkostnou poruchou jsem se léčila před 5-ti lety, to jsem brala ještě Cipralex, ale ten lékař nyní nedoporučil, aby se nerozkolísalo ředění krve. Bojím se komplikací, hlavně potrombotického syndromu. Pořád na to musím myslet, že operace byla vlastně zbytečná a to co následovalo také. Je možná prevence pozdějšího postižení například lázně a třeba braní Wobenzymu? Děkuji moc předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nyní máte INR v účinné terapeutické hladině. Při rozvoji posttrombotického syndromu, je nejdůležitější dodržovat léčbu při trombóze. Důsledně nosit elestické punčochy, dodržovat režimová opatření- vyvarovat se dlohého stání, elevace dolních končetin při sezení a užívat správně léky na ředění krve. V případě lázních a Wobenzynu je nutná konzultace s vaším ošetřujícím lékařem.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: