Trombóza

Ráda bych jěště věděla, jestli je potřeba se nadále ředit, nebo to už není potřeba. Po 6 měsících co jsem brala Xarelto mám ve stehně ucpanou 15 cm cévu pořád.Trombózu jsem dostala při zlomenině kotníku. Když bych se nadále ředila, ta trombóza by se ještě zmenšila a céva zprůchodnila. Na ultrazvuku psali VFC a VPF jsou průchodné, došlo k rekanalizaci VP a dist.VFS, přetrvává chron. trombóza střední 1/3 VFS v délce cca 15 cm. Píšete, že léčba trvá ještě krátkou dobu, ale já beru pouze Detralex a nosím punčochy? To tedy stačí? Moc děkuji za odpověď. Ivana

Odpověď odborníka:

Tentokrát budu s dovolením stručnější - situaci je opravdu potřeba konsultovat především s ošetřujícím lékařem, který zná detaily. Pokud jste ovšem nebyla vyšetřena na cévním, doporučuji se s Vaším panem doktorem na tomto dohodnout - za dané situace jistě máte právo na názor druhého lékaře a stanovisko angiologa bude přínosné. Zda by se trombosa při delší léčbě s jistotou "rozpustila" nelze na 100% říci, ale je možné, že by to přínosné bylo - jak vyplývá z minulé odpovědi, je vždy nutné to posuzovat individuálně, i dle ultrazvukového nálezu, jehož charakter může říci, zda je trombosa již "zajizvená" tedy s malou šancí na zlepšení, nebo ne... Domluvte se tedy s Vaším lékařem. Přeji brzké uzdravení!

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Injekce proti tromboze | Od: Lola | 17.7.2015 14:52
Je možné při injekci proti trombóze pít alkohol?
reagovat
re:Injekce proti tromboze | Od: uLékaře.cz | 28.7.2015 11:24
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: