Tromboza a modřina

Dobry den, mel bych dotaz ohledne meho problemu.Mel jsem nastiple leve hlezno u nohy a po sundani sadry mi zjistili hlubokou zilni trombozu v leve noze.Cca 3 tydny jsem si pichal Zibor a prokladal ho warfarinem, nez jsem byl nareden.Kdyz se podarilo me naredit, vysadili se injekce a zustavam jen na warfarinu. Hned druhy den jsem zjistil, ze se mi udelala velika modrina, ktera je po okrajich fialova, ale uprostred cervena modrina s boulickou na povrchu.MOdrina se mi udelala na druhe noze, nez mi nasli trombozu. Nevahal jsem a jel na pohotovost, protoze jsem se bal krevni srazeniny.Pani doktorka, abych pravdu me vubec neuklidnila.Rekla mi ze jsem se musel nekde prastit (urcite jsem se neprastil, chodim o berlich a davam si pozor) a ze to tromboza urcite neni a ze tam zadnou bulku neciti.(jinak bulku nahmatli 3 lide nezavisle na sobe, ale pani Dr. tvrdi ze tam zadna neni). Dostal jsem IBU-HEPA krem ze si to mam namazat. Musim rict ze z ni nejsem vubec v klidu, modrin jsem mel nepocitane, ale zadna nevypadala takhle. Mohl bych poprosit o Vas nazor??? FOtka neni z nejlepsich, ve skutecnosti je to samozrejme vice barevne, ale myslim ze je tam videt, ohraniceny modre a cervene. akorat ze real je barevnejsi.... Děkuji moc Petr

Odpověď odborníka:

Dobrý den Petře! V současné době jste účinně warfarinizován, máte naředěnou krev na takovou hodnotu, při které je vznik další trombózy velice nepravděpodobný, vzniku další trombózy se tedy obávat nemusíte. Nevýhodou tohoto naředění krve je ale větší krvácivost a sklon k tvorbě modřin, někdy i samovolné. Vznik větší modřiny při užívání warfarinu tedy není ničím vyjímečným, co by vás mělo znepokojovat. Hmatná boulička bude pravděpodobně drobné množství sražené krve, které k modřině patří a které se zase brzy vstřebá. Aplikace IBU-HEPA je namístě, jedná se o mast rozpouštějící krevní sraženiny. Pouze v případě, že by se vám začalo tvořit větší množství modřin, nebo došlo k jiným projevům krvácení, bylo by vhodné konzultovat vašeho lékaře a případně upravit dávku warfarinu. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
tromboza a modriny | Od: Nikol | 4.12.2014 09:16
Dobry den.. chtela bych se zeptat mam na nohou
same modriny aniz bych se nekde uhodila a boli
me lytka. Mam vrozenou mutaci f laiden ale
neberu zadne leky a do ted me nic netrapilo a ani
v tehotenstvi se mi neprojevila.. Myslite ze bych
mela radeji jit k memu lekari?? Dekuji
reagovat
re:tromboza a modriny | Od: uLekare.cz | 4.12.2014 09:44
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, aby jste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: