Trombóza a tetování

Dobrý den, před rokem mi byla zjištěna distální flebotrombóza, pravý kotník. Brala jsem 3 měsíce Xalerto, nyní není léčba léky nutná, cévy jsou průchodné. Noha mi neotéká, někdy trochu bolí, ale jen trochu. Zřejmě proto, že dělám dvanáctky jako pečovatelka v domově. Nosím punčochy. Chtěla bych tetování na levou paži. Tatéra mám velmi dobrého, chodí k němu celá moje rodina. na hygienu si velmi potrpí. Bylo by to tedy možné a jaká jsou popřípadě rizika? Je mi 38 let. Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Zdravím, tetováž není v případě flebotrombozy komplikujícím faktorem, takže se můžete nechat tetovat. K tetováži si vezměte elastické punčochy a před ní se dostatečně napijte (nevím, jestli je nutné být nalačno, v tom případě ráno před tetováží). S pozdravem MUDr. Zdeněk Rezek

MUDr. Zdeněk Rezek
MUDr. Zdeněk Rezek

Specializace: Cévní chirurgie
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x