Tromboza, embolie- otěhotnění

Dobrý den, jsem měsíc po zjištěné tromboze v levé noze (lýtko)a prodělané plicní embolii. Nyní užívám warfarin. Mám zakázanou hormon.antikoncepci a prozatím nedoporučené otěhotnění. Mám jedno dítě a chtěla bych druhé. Kdy a za jakých podmínek bych se o něj mohla "pokoušet"? Lze to i s užíváním warfarinu. Jak to pak je v těhotenství? A je to opravdu tak rizikové? Pro mě? Pro dítě? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Risiko je pro Vás,měsíc po prodělané plicní embolii na graviditu pomýšlet je nerozum,vyčkejte až internista a gynekolog vám řeknou, že akutní nebezpečí pominulo warfarin je v graviditě kontraindikován pro malformace plodu příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: