Trombóza lýtka

dobry vecer, chtel jsem se zeptat, prodelal jsem trombozu praveho lytka v roce 2012 a porad me lytko boli hlavne pri dlouhe chuzi a muj lekar me rekl ze mam trombozni syndrom pri vysetreni cev me rekly ze hlavni je pruchozi ale ty bocni nejsou moc pruchozi bylo me receno tromboza starsiho odveti ale lytko porad bolí a nevim co s tim ani muj lekar, chtel jsem jenom vedet jestli se to da nejak vylecit nebo neda, muj lekar me rekl ze se to neda lecit. dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Končetinu je třeba vyšetřit nejen na prlchodnost žil, ale zhodnotit i funkci lymfatických cest. Pokud je otok končetiny potom i vyšetření ledvin a srdce. Rovněž i neurologické vyšetření, existují různé formy onemocnění periflerních nervů, neuropatie. Pokud by se jednalo skutečně jen o nálsledek trombozy při průchodnosti hlavních hlubokých cév by se stav měl upravit rehabilitační a lázeňskou léčbou.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Příznaky benigní hyperplazie prostaty
Články: Příznaky benigní hyperplazie prostaty
Ne každou potíž při močení...
Ischemická choroba dolních končetin
Články: Ischemická choroba dolních končetin
Ischemická choroba dolních...
Zúžené tepny ohrožují zdraví. Pomůže jim operace
Články: Zúžené tepny ohrožují zdraví. Pomůže jim operace
Potíže s cévami jsou dnes...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x