Tromboza po operaci hemeroidu

Boulicka zasahuje do ritniho otvoru. Operace byla 21.1. Byla jsem s tim i na pohotovosti a paní doktorka rekla ,že tam nic nevidí. Je tam stále nezmenšuje se ani nezvetsuje. Kvůli tomu stále beru Lactulosu. Jak to bude doktor řešit - riznutim ? Taky mi při kontrole napsal hypertonus anu. Mam si to mazat,což delam - je to ještě citlivější, ale namazu si to. Poznám sama jestli mám hypertonus anu? Jak se to potom řeši? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Velmi záleží na tom, jaký typ operace byl v řitním otvoru na hemorhoidech proveden. S tím souvisí i hypertonus anu, který bude s úpravou stavu zvolna ustupovat. Pokud se objevuje zduření zbytkového hemorhoidu, pokud je nevelký upraví se sám, nejvýše čípky , úzkostlivé dodržování hygieny je samozřejmostí. Stejně tak jako péče o vláčnou stolici. stolici. Pokud by byl hemorhoid větší ošetří jej chirurg drobným naříznutím a uvolněním sraženiny.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: