Tromboza z antikoncepce?

Dobrý den. Dneska je to přesně týden, co jsem začala brát svou první antikoncepci (nebo přesněji co jsem si nalepila 1náplast antikoncepce EVRS). Již dva dny mě občas zabolí vnitřní strana stehna-jakoby nad kolenní jamkou. Bolest se objevuje ale jen v klidu, při chůzi je to úplně v pohodě. Není to nějaká silná bolest, spíš jen takový nepříjemný tlak/brnění...ani pořádně nevím jak to popsat. Občas do toho cítím i koleno. Ale na to trpím docela často. Objevuje se hlavně před spaním když ležím, nebo když delší dobu sedím.Na pohmat to nebolí, nateklé to není, teplé taky ne. Já se přiznám, že jsem tak trošku hypochondr...vždycky když si čtu nějaké nežádoucí účinky nebo projevy nějaké nemoci hned to na sobě samozřejmě vidím. Jinak byl mi i dělán genetický test na srážlivost krve a ten vyšel v pořádku. Nekouřím, nadváhu taky nemám, v rodině trombozy nemáme. Předem Vám děkuji za odpoveď

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Opatrnost je samozřejmě na místě i když negativní výsledky testu na trombofilie Vás mohou trochu uklidnit. Trombóza by se projevila otokem, zarudnutím a ostrou až píchavou bolestí, většinou v lýtku ( ale i stehně ). Pokud si nebude úplně jistá, navštivte lékaře, vše lze vyloučit pomocí UZ - doppler

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: