Tromboza žilních splavů

Dobrý den, mojí mamince 18.4. 2016 po zkolabování v autě zjistily z CT vyšetření Trombózu žilních splavů na mozku, nasadily mamince Warfarin ale po 2 mesících se na Hematologii zjistilo, že Warfarin mamince nazabírá, tak pan primář vyměnil za Eliquis, ten ale maminka bere už 3 měsíce a sraženina se zmenšila jen o malinko, co si o tom myslíte? Mohla by maminka k Eliquisu užíva tuk ze žraloka (jater)? Děkuji moc za odpovědi

Odpověď odborníka:

Dobrý den, otázka je spíše pro hematologa či internistu, který se zabývá antikoagulační léčbou. Obecně lze říci, že antikoagulační terapie je záležitost dlouhodobá, efekt terapie se pravidelně kontroluje.Stran užívání tuku ze žraloka, k tomu se nemohu vyjádřit.

MUDr. Tomáš Kneifl
MUDr. Tomáš Kneifl

Specializace: Cévní chirurgie
Pracoviště: Ordinace cévní chirurgie, Avicena – Chirurgie s.r.o., Poliklinika Prosek

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: