Trvající bolest v krku

Již dva měsíce trpím vleklou bolestí v krku a nadměrným pocením. První dva týdny s teplotami poté bez (38 max) . Během té doby jsem dostal troje antibiotika, ale bez valného účinku. Test na mononukleozu byl negativní, výtěr v krku údajně neukázal nic hrozného, ale dostal jsem další antibiotika. V současné době mne trápí hlavně náhodné pocení v průběhu dne (po kterém se cítím promrzlý), jen ve dne, nikdy ve spánku, dále bílý povlak na jazyku a mírná bolest v krku. Tento stav je střídavě lepší a horší cca posledního 1,5 měsíce, jen vzácně s hodně mírnou teplotou.

Odpověď odborníka:

Jiří, bez toho, aniž bych se vám do krku podíval a vyšetřil vás, nemohu přesně určit příčinu vašich potíží. Zřejmě se však jedná o chronickou pharyngitidu (zánět hltanu)- nepíšete, zda máte bolesti při polykání? Kolikrát jste absolvoval výtěr z krku?- z jednoho výtěru nemůžeme dělat závěry. Dále je zapotřebí vyšetření krve na zánětlivé parametry (CRP, FW, KO), dále tzv. ASLO (na přítomnost streptokoka). Pokud by totiž byl příčinou streptokok a potíže by se neustále vracely, je potřeba aplikovat depotní penicilin do svalu.... Měl byste absolvovat ještě ORL vyš. Hezký den. Dr. Krákora M.

MUDr. Martin Krákora
MUDr. Martin Krákora

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktický lékař pro dospělé, Klášterec nad Ohří

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x