Trvající průjem

Dobrý den,manžel (33 let) již cca 4 měsíce trpí řidší stolicí (cca 1-2x denně). Po odeslání do GE poradny mu byly provedeny náběry, sono břicha, výtěr ze stolice a vše je v pořádku. Paní doktorka nasadila Prosulpin, přestože manžel žádné psychycké problémy nemá. Chtěla jsem se zeptat, zda je toto "běžný" lék na průjem, protože dle příbalové informace se jedná o lék na deprese a psychycké problémy, přičemž se vůbec nesmí mj. řídit vozidla (manžel je řidič z povolání a neschpenku nemá). Chtěla jsem poprosit o Váš názor, zda je dobré začít brát Prosulpin (poměrně silná antidepresiva, která mohou na psychyku a myšlení působit i velice negativně) "pouze" na průjem, i když se u manžela žádné psychycké problémy nevyskytují a nikdy neprojevovaly. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Přípravek se používá i na léčbu průjmů, zlepšuje funkci vegetativního nervstva, což může problém pomoci vyšetřit.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: