Trvalé problémy

Dobrý den, paní doktorko, prosím Vás o radu. Už nevím, kam se obrátit. Od února 2013 mám neustálé problémy - pálení, svědění pobolívání v oblasti genitálií. Problémy se objevily po wellness pobytu. Při stěrech na gynekologii mi byl objeven streptokok agalactiae, e. coli. Podruhé jen streptokok a potřetí zase jen e. coli. Vždy byl nález masivní. Zaváděla jsem a polykala různá chemoterapeutika (nasazená podle citlivosti), k žádné změně nedošlo. Sama jsem zkoušela zavádění probiotik, sedací koupele, různé mycí prostředky. Opět bez výsledku. Pohlavní styk jsem ještě neměla, takže ani tam nemůže být "zakopaný pes". Hygienu dodržuji předpisovou, dříve sem nikdy problémy neměla. Zoufalá už jsem se obrátila i na čínskou medicínu. Léčím se bylinkami a akupunkturou. Obtíže se trošku zmírnily, ale neustaly. Největší problémy jsou během ovulace a do začátku menstruace. Pálení je nejhorší po vymočení. Byla jsem i na urologii. Mám stále stupu krve v moči, ale dle lékařů je nález zanedbatelný. Nemáte, prosím, zkušenosti s podobným případem? Co by mi mohlo pomoci? Mám také problémy s pravým podbřiškem (po různých vyšetřeních) lékaři usuzují, že by se mohlo jednat o chronický zánět slepého střeva. Domníváte se, že by tyto dva problémy spolu mohly souviset. Mohl by zánět v oblasti slepého střeva narušovat léčbu gynekologických obtíží? Mohlo by mi jeho odstranění pomoci? Stále operaci ze strachu oddaluji. Mockrát děkuji za váš názor a radu.

Odpověď odborníka:

Chronický zánět slepého střeva s vašimi problémy spojitost mít nebude,ale pokud je vám doporučeno operační řešení,bylo by vhodné jej podstoupit, je to lepší než potom později řešit akutní zánět, ve který se chronický může proměnit. Co se týče vašich obtíží akupunktura asi těžko pomůže, bylo by potřeba zopakovat kultivaci a citlivost jak z moče tak i z pochvy, postupovat podle nálezu, vynechat veškerou chemii na genitál používat jen vlažnou vodu bez mýdla,žádné pěny do koupele intim spraye atd. spíše nosit sukni než jeansy,které nejsou vzdušné prádlo jen čistou bavlnu bez příměsi ,dobré zkušenosti jsou se sedacími koupelemi v řepíčku, případně je možno nasadit Wobenzym. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: